Zo stijl je de ugly sandal-trend | Fashionchick

2022-10-02 08:58:29 By : Mr. David liu

De lelijke sandalen-trend is al een aantal seizoenen in de mode. Denk bijvoorbeeld aan dad sandals zoals de Teva-sandaal of andere wandelmodellen. We zetten hier uiteen hoe je die het beste combineert met de rest van je garderobe.

Wanneer je erachter komt dat de ugly sandal-trend gaande is, is het logisch dat je daar vraagtekens bij hebt. Waarom zou je immers lelijke schoenen willen dragen in de zomer? In dit geval slaat de naam ugly vooral op de vorm van de schoen. Deze sandalen zijn niet zo fijntjes en klassiek als dat je gewend bent van andere zomerschoenen, maar juist opvallend en grof. Op deze manier kun je een leuk contrast aanbrengen met een extreem vrouwelijke outfit. En dat maakt het modieus. Het worden misschien niet je go-to-sandalen, maar ze zijn veelzijdiger dan je denkt. We geven je een aantal outfitcombinaties:

De visserssandalen komen vanwege hun grofheid goed tot hun recht wanneer ze gecombineerd worden met een monochrome outfit. Zoals bijvoorbeeld met een pantalon en colbert in een neutrale kleur. Draag het pak oversized voor een relaxte look. 

Ashley Brooke by heine | OTTO

Rick Cardona by heine | OTTO

Teva-sandalen zitten heerlijk. Logisch dat ze al jaren populair zijn onder wandelaars. Om ze naast praktisch ook fashionable te laten zijn, draag je ze onder een wijde broek. Een wijde broek verbergt de sandalen een beetje waardoor ze minder grof lijken. Combineer met een croptop om de wijde onderkant van je outfit te balanceren met een strak bovenlijf. 

Sandalen Flatform Universal Sandal W's

Y.A.S | Y.A.S.

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sandalen, met ergonomisch gevormd voetbed

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Sandalen, met ergonomisch gevormd voetbed

Met een fijnmazige satijnen jurk verwacht je geen bulky schoenen. Maar juist het contrast is waar we naar zoeken bij de lelijke sandalen-trend. Combineer de stappers met een zwierige jurk of plissérok in een niet al te opvallende kleur en het complementeert elkaar perfect.

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Jurk van popeline met schouderbanden, van zuiver biologisch katoen

L.K.Bennett | de Bijenkorf

L-K-Bennett Margot maxi jurk van zijde met bloemenprint

S.Oliver | Peek & Cloppenburg

Dat chunky sneakers goed samengaan met een spijkerbroek, weten we inmiddels. Wissel dus in de zomer je grove sneakers om voor een paar ugly sandalen. Ze geven hetzelfde effect aan je outfit, maar zijn een stuk luchtiger. Combineer met een wijdzittende jeans of een mom-jeans en je bent klaar voor een dag op stap of naar kantoor. 

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Trekking-strandsandalen, met loopzool van EVA

Kate Boyfriend Jeans - Grijs - Dames

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Chunky sandalen, van organic canvas

Marc O'Polo | Marc O'Polo

Immer chic: zó combineer je witte sandalen

De beste schoenen voor een perfecte zomeravond

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Zo vertaal je de Y2K-trend naar een festivaloutfit Stijladvies Lees ook Immer chic: zó combineer je witte sandalen Stijladvies Lees ook Zo wissel je tussen kledingstijlen - van feminine tot casual Stijladvies Lees ook Het picknickseizoen is begonnen. Dit draag je naar het park. Stijladvies Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Zo vertaal je de Y2K-trend naar een festivaloutfit

Immer chic: zó combineer je witte sandalen

Zo wissel je tussen kledingstijlen - van feminine tot casual

Het picknickseizoen is begonnen. Dit draag je naar het park.

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.